Orgelconcert Marekerk Leiden, zaterdag 24 februari 2018

Zaterdagmiddag 24 februari geeft Cees van der Poel een orgelconcert in de Marekerk. Het concert begint om 16.00 uur. De toegang is gratis, wel wordt een collecte gehouden ter bestrijding van de onkosten.

Cees van der Poel studeerde orgel bij Albert de Klerk in Haarlem en bij Hans van Nieuwkoop aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam. Daarnaast rondde hij in Amsterdam een studie kerkmuziek af en aan het Maastrichts Conservatorium een hoofdvakstudie piano bij Frédéric Meinders en Joop Celis. Van der Poel is werkzaam als uitvoerend musicus, docent en koordirigent. Hij werkt als zelfstandig adviseur op orgelbouwgebied en is als zodanig verbonden aan de grote rooms-katholieke en protestantse kerkelijke koepels. In samenwerking met de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed begeleidt hij restauraties van monumentale orgels.

Programma:
Jan Pietersz. Sweelinck (1562–1621)
Echofantasie in d

Albert de Klerk (1917–1998)
Octo fantasiae super themata gregoriana
Ave maris stella – Te lucis ante terminum – A solis ortus cardine –
Salute humanae sator – Invicte martyr, unicum – Concordi laetitia –
Auctor beate saeculi – Jesu corona virginum

Johann Sebastian Bach (1685–1750)
Fantasia en fuga in g-klein, BWV 542