1e Leidse Orgelmagazine (2009)

Het 1e Leidse Orgelmagazine (2009) presenteert 10 orgeljuwelen in de historische binnenstadskerken, de complete orgelagenda 2009, het programma van de 25e Leidse orgeldag, een verhalenwedstrijd, boeiende interviews, een verhalenwedstrijd, leuke kinderpagina’s, interessante artikelen en meer. Het is gelardeerd met prachtige foto’s. Van een aantal mensen kregen wij de opmerking dat het magazine prachtig was, maar gezien zijn omvang moeilijk te lezen. Om hieraan tegemoet te komen treft u hierbij ook de afzonderlijke artikelen uit het magazine aan.

1e Leidse Orgelmagazine 2009

“Bewaert Heer Hollandt en Salicht Leyden”; een hommage aan Cornelis Schuyt door Rob in ’t Veld

“Het is natuurlijk ook leuk, die vingers”; een interview met Leo van Doeselaar door Elly van Winden

“Van knaagkevers en orgelluiken”; stand van zaken Pieterskerk door Erik van Bruggen en Jaap van Rijn

“Wieder an der schoenen Orgel”; Leidse orgels van nul tot nu door Bart van Buitenen

“Van orgels en natte regenjassen”; door Aart de Kort

“De renovatie van het orgel in de Marekerk”; door Jaap den Hertog

“Engels orgel voor de Hooglandse Kerk”; door Eric Brons

“Berichten vanaf de Stadhuistoren”; een interview met Gerda Peters door Elly van Winden

“De Leidse orgels op cd”; door Hans Nuhoff

“Orgels: niet alleen voor mannen in natte regenjassen”; Achterwerk op de orgelbank (kinderpagina’s) door Gesineke Veerman

In vervolg op de hommage aan Schuyt schreef Rob in ’t Veld nu een hommage aan Christian Friedrich Ruppe.

Hommage aan Christian Friedrich Ruppe (Rob in ’t Veld)