Orgelconcert Waalse kerk Leiden, zaterdag 10 februari 2018

In onze serie 2018 kondigen wij met veel genoegen het 1e concert aan op het middentoons-gestemde Steevens-Assendelft orgel (1746/1750) in de Waalse Kerk,
Breestraat 64, Leiden. Aanvang: 16.30 uur.
Dit Improvisatie-concert wordt gegeven door Sietze de Vries.
De toegang is gratis (collecte bij de uitgang) en gratis koffie of thee na afloop.
Sietze de Vries is internationaal werkzaam als concertorganist en kerkmusicus.
Hij ontving zijn orgelopleiding o.a. van Wim van Beek en Jos van der Kooy. Bij laatstgenoemde docent studeerde hij eveneens improvisatie, net als bij de illustere Jan Jongepier. Naast zijn bachelor en master diploma’s is hij in het bezit van de bevoegdheidsverklaring I Kerkmuziek en de aantekening Improvisatie. Tijdens en na zijn studie aan de conservatoria van Groningen en Den Haag won hij niet minder dan vijftien prijzen bij diverse orgelconcoursen. Een afsluitend hoogtepunt van deze periode was het winnen van het internationale improvisatieconcours te Haarlem in 2002.
In het nieuwe millennium nam de carrière van Sietze de Vries ook internationaal een hoge vlucht: hij concerteert, doceert en jureert in vele Europese landen, maar ook in de Verenigde Staten, Canada, Rusland, Zuid-Afrika en Australië. Als docent is hij verbonden aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen en hij is organist van de Martinikerk te Groningen, als opvolger van Wim van Beek. Als artistiek leider van het Orgel Educatie Centrum Groningen promoot hij het historische orgelbezit van de provincie, met als uitvalsbasis de Petruskerk te Leens.